Ihastuttava Väli-Amerikka – suosituimmat lomakohteet

Väli-Amerikasta löytyy toinen toistaan mielenkiintoisempia matkailukohteita. Alueena se kattaa Meksikon, Keski-Amerikan maat ja kaikki Karibian meren saaret, joita on lukematon määrä. Väli-Amerikassa on tarjolla jos jonkinlaista rantaresorttia auringon palvojille, lukuisia viidakoita, sademetsiä ja vuoristoalueita luontoa rakastaville retkeilijöille, kristallin kirkkaita vesiä sukeltajille ja snorklaajille sekä historiaa ja taidetta täynnä olevia kaupunkeja niille, jotka janoavat kulttuuria. Myös ruokaa rakastaville löytyy makuelämyksiä laidasta laitaan. Väli-Amerikan lomaa suunnitellessa suurin ongelma onkin valita minne mennä, jokaisessa kohteessa on omat puolensa. Tässä esimerkkejä muutamista alueen suosituimmista kohteista!

Meksiko

Palmupuiden reunustamat valkohiekkaiset rannat, usvaiset viidakot, tuliset chiliruuat, lumihuippuiset tulivuoret ja polttavan kuumat aavikot. Monimuotoisesta Meksikosta löytyy jokaiselle jotakin. Tämä Väli-Amerikan suurin maa sijaitsee Yhdysvaltojen ja Keski-Amerikan välissä. Yksi Meksikon vaikuttavimmista valttikorteista on sen kiehtova historia. Ketäpä ei kiinnostaisi kertomukset maya-intiaaneista ja asteekeista? Meksikossa on myös huomattava määrä Unescon maailmanperintökohteita, joihin kuuluu esimerkiksi ikivanhoja raunioita ja luonnonsuojelualueita. Meksiko on maailmanlaajuisesti tunnettu tulisesta ruuastaan ja hyväntahtoisesta väestöstään, jotka tietävät kuinka toivottaa vieraat lämpimästi tervetulleiksi kotiinsa ja maahansa.

Dominikaaninen Tasavalta

Dominikaaninen Tasavalta on yksi Karibian maantieteellisesti monipuolisimmista valtioista. Sen maasto koostuu sademetsistä, savanneista ja ylängöistä. Maalla on satoja kilometrejä pitkä rannikko, jonka varrella on niin valkohiekkaisia unelma rantoja kuin dramaattisia jyrkänteitä ja tuulen muovaavia hiekkadyynejä. Dominikaaninen Tasavalta on tunnettu myös suosituista lomakeskuksistaan ja golfin peluumahdollisuuksistaan. Maan asukkaat arvostavat vapaa-aikaa ja nauttivat juhlimisesta täysin rinnoin, joka näkyykin karnevaaleissa, joita pidetään ympäri maata. Näihin juhliin osallistuminen on oiva tapa oppia alueen kulttuurista ja päästä nauttimaan paikallisten vieraanvaraisuudesta.

Kuuba

Karibian suurin saari Kuuba ei jätä ketään kylmäksi. Tämä elämää sykkivä, kulttuuria ja historiaa pullollaan oleva valtio tarjoaa kokemuksia laidasta laitaan. Monet matkaajat suuntaavat Kuubaan erityisesti sen rantaelämän vuoksi, mutta jättämällä rannat hetkeksi taaksesi, voit löytää aivan uusia ja ainutlaatuisia elämyksiä. Vierailu Kuuban historiallisessa pääkaupungissa Havannassa antaa oivan kattauksen siitä mitä Kuubalta voi odottaa; elävää musiikkia, kuumaa tanssia, maukasta ruokaa, värikästä kulttuuria ja kuplivaa energiaa, unohtamatta kaupungin monia mielenkiintoisia museoita. Kuuba on tunnettu myös sikareistaan, rommistaan ja vanhoista värikkäistä klassikkoautoistaan.

Jamaika

Jamaika, kolmanneksi suurin Karibian saarista, on tunnettu rennosta elämäntyylistään. Saari houkuttelee matkailijoita rantaelämällään. Kristallin kirkkaat vedet ja rennot rantabaarit kutsuvat lomailijoita juhlimaan. Mutta Jamaika on paljon muutakin kuin rantakohde. Syvemmältä sisämaasta löytyy usvaisia kahviplantaaseja, Blue Mountain -vuoristo, villejä virtoja ja metsiä täynnä eksoottisia eläinlajeja. Yksi asia menee Jamaikalla kuitenkin aina ylitse muiden. Musiikki. Erityisesti reggae-musiikki, josta maa on hyvin tunnettu edesmenneen kansainvälisestikin kuuluisan artistinsa, Bob Marleyn ansiosta. Musiikki onkin yksi hallitsevimmista elementeistä Jamaikalla, missä tahansa liikutkin.

Belize

Belize on yksi Keski-Amerikan suosituimmista matkailukohteista. Se on pinta-alaltaan hyvin pieni, mutta täynnä nähtävää. Yksi maan suurimmista houkutuksista on sen vedenalainen maailma. Belizessä on sanottu olevan maailman parhaimpia snorklaus ja sukelluspaikkoja, erityisesti maailmankuulu “Blue Hole” ja maailman toiseksi suurin valliriutta, joka asuttaa lukemattomia trooppisia kala- ja kasvilajeja. Merenelämän lisäksi Belizessä voi käydä ihastelemassa myös mystisiä maya-raunioita, missä valtavat portaikot johtavat korkeille kivi temppeleille, patikoida viidakon uumenissa etsien Belizen jaguaareja ja meloa hämärissä maanalaisissa jokiverkostoissa. Belize on unelmalomakohde seikkailua etsivälle turistille!

Puerto Rico

Karibian saariin kuuluvassa Puerto Ricossa yhdistyvät niin modernit hotellialueet, rantabaarit ja kasinot kuin vuosikymmeniä vanhat historialliset linnoitukset sekä värikkäät Espanjan siirtomaa-aikaiset rakennukset. Puerto Rico tarjoaa monipuolisesti ainutlaatuisia kokemuksia suhteellisen pienestä koostaan huolimatta. Tekemistä löytyy hauskoista ranta-aktiviteeteista jännittäviin sademetsäretkiin ja vauhdikkaasta yöelämästä monikulttuurisiin makuelämyksiin. Puerto Ricon rikas kulttuuri ja perinteet ovat muovautuneet nykyiselleen aikojen saatossa, sukupolvien ja hallitsijoiden vaihtuessa. Puerto Ricon asema Yhdysvaltojen itsehallintoalueena tekee siitä helpon matkakohteen. Yhteydet saarelle ovat vaivattomat ja perusasiat, kuten valuutta, selkeät.

Karibian risteilyt

Karibian risteily on oiva tapa mahduttaa mahdollisimman monta Väli-Amerikan kohdetta yhden loman ajalle. Risteilyllä ei tarvitse huolehtia majoituksesta, koska se on jo hoidettu. Tavallisesti risteilyihin kuuluu myös kaikki ateriat ja juomat, joten ruuastakaan ei tarvitse kantaa huolta, voi vain olla ja nauttia. Reittejä ja laivoja on monia erilaisia, joten juuri itsellesi sopivan valitsemiseen kannattaa perehtyä kunnolla. Viikon risteily pitää yleensä sisällään 3-5 eri kohdetta. Risteilyaluksilla on myös paljon erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia, joilla matkustajien viihtyvyys taataan myös kohdevierailujen ulkopuolella.

Valitsetpa sitten rentouttavan rantaloman yhdessä Väli-Amerikan kirkasvesisistä kohteista, huolettoman Karibian risteilyn, sykähdyttävän kaupunkiloman tai ehkä päätät lähteä pidemmälle reppureissulle ja kiertää monta maata samalla kertaa, yksi asia on varma. Väli-Amerikasta löytyy jatkuvasti jotain uutta seuraaville reissuille. Loppumaton seikkailujen ja elämysten tarjonta saa ihmiset palaamaan Väli-Amerikkaan uudelleen ja uudelleen etsimään uusia kiinnostavia paikkoja, joihin ihastua. Väli-Amerikkaa on mahdotonta kokea yhdellä – tai edes muutamalla – kerralla. Alue on niin monimuotoinen, että parhaiten siitä pääsee nauttimaan, kun sille antaa tarpeeksi aikaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *